Elektromagnetna navitja

 

Elektromagnetna navitja so navitja izžetih žic, ki so povezana v električni krog. Električni tok, ki teče skozi navitja, ustvari magnetno polje okoli navitij. Moč magnetnega polja je odvisna od števila navitij, premera žic in hitrosti toka, ki teče skozi navitja.

Elektromagnetna navitja se pogosto uporabljajo v električnih generatorjih in motorjih, kjer se magnetno polje uporablja za spreminjanje mehanske energije v električno energijo ali obratno. Navitja so lahko izdelana iz različnih vrst žic, ki so izbrane glede na željeno moč in uporabnost. Elektromagnetna navitja so tudi pomemben del mnogih drugih naprav, kot so senzorji, izolatorji in transformatorji.

Naši zadnji projekti

O Procesu

  • Elektromagnetno navijanje je postopek, s katerim se ustvari elektromagnetno polje. Ta postopek je pomemben za različne naprave, kot so električni motorji, transformatorji in magnetni rezonančni instrumenti.

  • Elektromagnetno navijanje se najpogosteje izvede tako, da se navije žica okoli jedra. To jedro je lahko iz kovine, kot je železo, ali pa iz nekovinskih materialov, kot so plastika ali papir. Ko se žica navije okoli jedra, se v njej pojavi električni tok. Ta tok ustvari magnetno polje, ki se razprostira od jedra in okoli njega.

  • V električnih motorjih se elektromagnetno navijanje uporablja za ustvarjanje rotacijskega gibanja. V transformatorjih se uporablja za pretvarjanje električnega napetosti iz ene vrednosti v drugo. V magnetni rezonančni sliki (MRI) se uporablja za ustvarjanje magnetnega polja, ki se uporabi za preučevanje notranjosti telesa.

Podobne storitve

Elektromehanika Verbic Rabjeni Elektromotorji

Previtje elektromotorja

Previtje vseh vrst elektomorjev, enosermnih, asinhronskih…

Prodaja elektromotorjev

Prodaja elektromotorjev

Prodajamo nove kot tudi obnovljenje elektromotorje različnih vrst.

Rezervni deli za elektromotorje

Rezervni deli

Na zalogi imamo več vrst rezervnih delov za elektromotorje in črpalke.